Termesztési segédanyagok forgalmazása

A kőzetgyapot, mint termesztőközeg

A Grodan tiszta és jól irányítható kőzetgyapot alapú termesztési megoldásai nagyban elősegítik a jó minőségű zöldségek és növények termesztését. Ezen túl a kőzetgyapotos termesztés összhangban áll a Grodan fenntarthatóbb mezőgazdasági termesztés elérésére célzó törekvéseivel is.
Az 1960-as évek végén egyre erőteljesebb lettek az intenzív kertészeti termesztés elleni környezetvédelmi kifogások. Ezen kifogások egyik eredménye az akkoriban gyakran használt talajfertőtlenítő szer, a metil-bromid betiltása volt. A másik gyakran használt módszer, a talaj gőzöléses fertőtlenítése a magas költségek és munkaerőigény miatt kezdett kiszorulni a gyakorlatból. A a Grodan anyacége, az építészeti kőzetgyapot gyártásával foglalkozó Rockwool több egyetemmel közösen kísérleteket végzett a kőzetgyapot kertészeti célú közegként való felhasználására, ezzel teljesen megszüntetve a talaj, és a talajfertőtlenítés szükségességét. A megoldás teljes mértékig bevált: a növények kitűnően nőttek a kőzetgyapoton. Az eredmény azonnali termésnövekedés volt kevesebb víz és tápanyag használata mellett is.
Nem sokkal ezután a Rockwool/Grodan megnyitotta az első, termesztőközeg célú kőzetgyapot készítésével foglalkozó gyártósorát. Tíz évvel később újabb hasonló gyártósor indult el Roermondban. Ez a gyártási hely később a világ legnagyobb kőzetgyapot gyárává nőtte ki magát. Roermondban vált a kőzetgyapot azzá, aminek most ismerjük: egy olyan termesztő közeggé, amelyen a termék biztonságos és egészséges terményt nevelhetnek fenntarthatóan, irányíthatóan és hatékonyan.

Kőzetgyapot
A kőgyapot természetes alapú anyag. Az alapanyaga bazalt, megszilárdult láva a föld legmélyebb bugyraiból. A 19. század közepén amerikai geológusok Hawaiion gyapjúszerű anyagot fedeztek fel, melyet a helyiek a kunyhóik szigetelésére használtak fel. Az anyag vulkáni eredetűnek bizonyult, mely forró gőz folyékony láván való nagy nyomású átpréselődésekor keletkezett.
A kereskedelmi forgalomba hozható kőzetgyapot előállításához a Rockwool/Grodan a lehető legpontosabban próbálta reprodukálni ezt folyamatot. Jelenleg a kitermelt bazaltot előbb 1500°C-os kohókban újra megolvasztják. A folyékony bazaltot ezután szálakká fonják a fonókamrákban, majd speciális kemencékben 230°C-on kőzetgyapot elemekké szilárdítják. Ezeket az elemeket szabják később táblákká, kockákká és magvető elemekké, majd fóliába csomagolják őket. A gyári feldolgozás során 1 m3 bazalt nagyjából 50 m3 kőzetgyapot elkésztéséhez elegendő.

Előnyök

A kőzetgyapot termesztőközegként való alkalmazása számos előnnyel jár. A pontosan szabályozott gyártási mechanizmusnak köszönhetően a közeg konzisztensen jó minőségű. A steril gyártás és a magas hőmérséklet biztosítja, hogy a végeredmény tiszta és steril lesz. Az egyedi hidrofil szálszerkezet jól irányíthatóvá teszi a kőzetgyapotos termesztést. A termelő pontosan a növény igényeihez igazíthatja az adagolt tápanyagok és víz mennyiségét az optimális termesztés eléréséhez. A felesleg nagy mértékben csökken. A hatékony víz és tápanyag felhasználás a négyzetméterenkénti termést magasan, az energiafogyasztást pedig alacsonyan tartja. Ezen túl a közeg könnyű, így egyszerűen használható. Végül de nem utolsó sorban a kőzetgyapot könnyen újra felhasználható. Összefoglalva fenntartható és környezetileg barátságos termék.

Állandó, szabályozott minőség
Tiszta: nem tartalmaz szennyeződéseket
Optimális szabályozási tartomány
Magas terméseredmény, jó minőség
Víz és tápanyag takarékos
Alacsonyabb energiafelhasználás
Könnyen használható
100%-ig újrahasznosítható
Fenntartható és környetbarát

Forrás: www.rockwool.hu

Ossza meg ismerőseivel!