Primőrfrucht Kft.

Primőrfrucht Kft.

A Primőrfrucht Kft. egy 1991 óta működő családi vállalkozás, amely 1991-ben kezdte meg a fóliaborítású növényházakban a zöldséghajtatási tevékenységét. Akkor még talajos művelésen végeztük a termelést. 2000-ben kertészetünk átállt a hidrokulturás paprika hajtatásra, amelyet jelenleg 21.000 m2-en végzünk. Fő tevékenységünk a TV paprika termesztése, de ez mellett termelünk erős paprikát, kígyó uborkát valamint kápia paprikát.
A növényházak fűtését 2011 óta saját tulajdonú hévíztermelő kútból nyert termálvízzel oldjuk meg. A termálkút páros kialakításához a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Kertészet korszerűsítése jogcímén támogatást nyújtott és így tudtuk megvalósítani a termál-kútpáros valamint a kutakat összekötő termáltávvezeték kiépítését.
2012-ben kertészetünk egy újabb 6.144 m2-es növényházat épített melyhez szintén igénybe vettük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatását.
A növényházak klímavezérlését egy teljesen automatizált számítógépes rendszer oldja meg, valamint a növények öntözését is egy a legkorszerűbb öntözőgéppel oldjuk meg.
Kertészetünk biológiai növényvédelmet folytat.
A növényházi zöldségtermesztés mellett kertészetünk foglalkozik márciustól május végéig egynyári virágok előállításával és értékesítésével.
Továbbá közel 200 ha-on szántóföldi növénytermesztéssel, valamint erdőgazdálkodással is foglalkozunk.
20 ha-on szőlőtermesztést valamint közel 6 ha-on meggytermesztést folytatunk.

A hónap termelője szerepel az adatbázisunkban

Ossza meg ismerőseivel!